Skoleutvikling i det digitale nettsamfunnet.


Det er klart for samling 3.
Og programmet ligger på Itslearning.Jeg ser fram til en givende samling.
Husk forberedelser :)
-arne

Takk til alle som bidro
så konstruktivt i første samling. Jeg er svært imponert over både holdninger og vilje til å få til noe, og håper at Rogaland vil ta et stort steg framover når det gjelder digital kompetanse i vgs det neste året.
For å inspirere dere og fortelle hva dere skal gjøre videre, har jeg skrevet et blogginnleggder neste "lekse" står. Skriv gjerne en kommentar på din egen blogg (hvis du ikke har opprettet den, kan du gjøre det NÅ :) og lag lenke tilbake til mitt innlegg.
Vær obs på at du kan bestille varslinger på epost hver gang det skjer oppdateringer av denne siden også. Se under fanen "notify me", så finner du nok ut av det. Og det er selvfølgelig lov å spørre hverandre om hjelp. For å lette denne prosessen, har jeg opprettet en egen spørsmål og svar -spalte også. Se menyen til venstre? Ellers ? Det er bare å kaste seg ut i det digitale nettsamfunnet :)
Jeg gleder meg til fortsettelsen sammen med dere.
Hilsen fra ArneFør oppstart av 1. samling
Denne wikien er for deltakerne på kurset "Skoleutvikling i det digitale nettsamfunnet", som gjennomføres i samarbeid mellom Its`learning, NTNU og University of Delft. Ansvarlig faglig leder for programmet er professor Arne Krokan.

Alle som er deltakere skal registerer seg på deltakersiden første kursdag.

I kurset vil dere lære at kompetanse består av kunnskap, ferdigheter og holdninger. Kunnskap kan en lese seg til, ferdigheter må trenes og holdninger utvikles ved refleksjon. For å bidra til virkelig kompetanseøkning, mener vi det er viktig at deltakerene selv bruker aktuelle teknologier som gjør samarbeid både mer effektivt og mer fleksibelt, samt bidrar til refleksjon rundt de oppgavene som skal løses.
Derfor må alle deltakerne etablere en wiki, der de samarbeider med de andre i sin egen gruppe, og alle deltakerne må etablere egne blogger, der dere skal skrive blogginnlegg mellom samlingene.
Bloggene kan etableres på www.wordpress.com (se Arnes blogg på arnek.wordpress.com som eksempel) eller på www.blogger.com(eller annet egnet sted). Wiki etablerer dere greit på www.pbwiki.com eller www.wikispaces.com.
Huske å legge inn en lenke fra deltakertabellen til både din personlige blogg, og til wikiene (som dere i det minste har for gruppeoppgavene).

På kursets rom på Its`learning vil dere finne flere verktøy dere kan bruke i arbeidet. Der vil dere også finne lenker til andre ressurser som vi kommer ti å benytte underveis.

Forberedelser til første samling:
1. Les denneartikkelen.
2. Se denne videoen.